Cunina hecht veel belang aan haar persoonlijke peterschappen. Als peetouder kan je een band opbouwen met je petekind. Daarom moedigen we je aan om via brief te corresponderen met je petekind. Een brief is de meest persoonlijke manier om te corresponderen.

Houd er wel rekening mee dat de leefwereld van je petekind danig kan verschillen van de onze. We geven je dan ook enkele belangrijke aandachtspunten mee om miscommunicatie te vermijden.

Briefwisseling

Je ontvangt 2 keer per jaar post van je petekind: in de loop van het schooljaar en op het einde met de schoolresultaten.

De post van en naar je petekind verloopt steeds via Cunina. Dit is om jou en je petekind te beschermen. Zo vermijden we dat kinderen bedelbrieven schrijven en kunnen we een goede opvolging van je peterschapsdossier garanderen.

Stuur de brieven voor je petekind naar Cunina op onderstaand adres, telkens eind februari en eind augustus.

Cunina vzw
T.a.v. dossiernummer + naam petekind
Retieseweg 77
2440 Geel

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!

Je petekind bezoeken

Als Cuninapeetouder kan je je petekind enkel bezoeken door deel te nemen aan een Cunina-inleefreis. Je kan niet op eigen houtje je petekind gaan opzoeken, noch thuis, noch op school. Dit doen we om de privacy en de veiligheid van de petekinderen te garanderen.

Als peetouder word je tijdig op de hoogte gebracht wanneer we een inleefreis naar het land van je petekind organiseren. Op het programma staan een bezoek aan de Cuninaprojecten, een kennismaking met je petekind en diens schoolomgeving en een onderdompeling in de lokale cultuur. Het is een intense beleving. Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken, beperken we het aantal deelnemers tot 15 personen.

Informatie over het land van je petekind

Cunina houdt je als peetouder graag op de hoogte over nieuws uit het land van je petekind en de projecten die we ondersteunen met je peterschapsbijdrage. Dit doen we via de Cunina Courant, de e-nieuwsbrief, onze Facebook-pagina  en deze website.

Verneem je graag de laatste nieuwtjes uit eerste hand schrijf je dan in op de maandelijkse e-nieuwsbrief