Wat betekent het om peetouder te worden bij Cunina?

Wie peetouder wordt bij Cunina helpt gedurende 12 jaar een kansarm kind in één van onze partnerlanden naar school te gaan. Het is dus een engagement op lange termijn, die het kind de meeste kansen geeft om uit de vicieuze cirkel van armoede te geraken.

Als peetouder ondersteun je je petekind in de eerste plaats financieel, door maandelijks een bijdrage te leveren van €30. Hiermee betaal je o.a. (een deel van) de schoolkosten, een uniform, een schooltas en schoolmateriaal. Hoe we je bijdrage exact besteden, lees je op deze pagina.

Vergeet ook niet dat Cunina je ieder jaar een fiscaal attest aflevert om 45% van je jaarlijkse bijdragen te recupereren via de personenbelasting.

Je bouwt een persoonlijke connectie op

Naast de financiële steun bouw je ook een persoonlijke connectie op met je petekind. Dit is het unieke aspect van Cunina. Jouw petekind leert je kennen via een briefwisseling en is oprecht dankbaar dat je hem of haar steunt. Jouw persoonlijke aanmoedigingen helpen hem of haar ook door moeilijke momenten.

Langs de andere kant stuurt jouw petekind zijn of haar schoolresultaten op en vertelt het over zijn of haar dromen. Zo wordt de wereld van het petekind groter en krijg jij als peetouder het beste bewijs dat jouw bijdrage effectief een verschil maakt.

Hoe deze persoonlijke connectie juist verloopt, vertellen we je uitgebreid via deze link.

Inleefreizen om je petekind te ontmoeten

Uiteraard begrijpen wij zeer goed dat een persoonlijke connectie kan leiden tot de wens om je petekind in het echt te ontmoeten. Het is niet mogelijk om dit op je eigen houtje te doen, maar we organiseren wel regelmatig inleefreizen waar je onder Cuninabegeleiding een bezoek brengt aan de school van je petekind.

Een inleefreis is steeds in groep van meerdere peetouders en wordt georganiseerd van zodra er voldoende interesse is. We reizen af in groepen van maximum 15 deelnemers en brengen alle peetouders met een petekind in een bepaald land op de hoogte van zodra we een inleefreis organiseren.

Heb je interesse in het ontmoeten van je petekind, maar is er geen inleefreis gepland? Dan kan je ons steeds contacteren om je interesse te tonen. Van zodra er meerdere peetouders dezelfde wens hebben, dan beginnen wij met plannen.

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!