Wat betekent het om een CMA-student te steunen?

Wie peetouder van een Community Medical Assistant student (CMA) wordt bij Cunina helpt gedurende 18 maanden een medisch assistent in wording in Nepal afstuderen. De student doorloopt 12 maanden theorie en 6 maanden stage. Het is dus een engagement op korte termijn, die de student uitzicht geeft op werkzekerheid én een belangrijke medische nood laat invullen in de bergdorpen van Nepal.

Als peetouder steun je je student in de eerste plaats financieel, door maandelijks een bijdrage te leveren van €35, voor een periode van 18 maanden. Hiermee betaal je een deel van de schoolkosten en een witte labojas. De studenten betalen zelf ook nog een deel van hun kosten om hun verantwoordelijkheid en motivatie te verhogen. 

Je bouwt een persoonlijke connectie op

Naast de financiële steun bouw je ook een persoonlijke connectie op met de student die je steunt. Dit is het unieke aspect van Cunina. Jouw student leert je kennen via een briefwisseling en is oprecht dankbaar dat je hem of haar steunt. Jouw persoonlijke aanmoedigingen helpen hem of haar ook door moeilijke momenten.

Langs de andere kant stuurt jouw student zijn of haar schoolresultaten op en vertelt het over zijn of haar dromen. Zo wordt de wereld van de student groter en krijg jij als peetouder het beste bewijs dat jouw bijdrage effectief een verschil maakt.

Hoe deze persoonlijke connectie juist verloopt, vertellen we je uitgebreid via deze link.

Een CMA-student steunen is een kansarme jongere uit Nepal uitzicht bieden op werkzekerheid. Er is grote nood aan gemotiveerde, medische hulp in de Nepalese bergdorpjes en de Nepalese regering erkent de Cunina CMA-opleiding.

Maar ook de studenten zijn rotsvast overtuigd van hun keuze. Ze groeiden allemaal op in harde omstandigheden in de bergen en zagen vanop de eerste rij de nood aan goede medische hulp. Dankzij de CMA-opleiding van Cunina en jouw steun kunnen ze er binnenkort ook zelf iets aan doen!

Hoe besteden we jouw bijdrage?

Na je peterschapsaanvraag voor een CMA-student krijg je een bericht om je peterschapsdossier te activeren. Deze eenmalige openingsbijdrage bedraagt  € 35.

Zodra we dit bedrag op onze rekening ontvangen, sturen we je een peterschapspakket met:

  • een foto van je petekind
  • een identiteitsfiche van je petekind
  • info over het land van je petekind
  • praktische informatie over het peterschap
  • info over de Cuninaprojecten
  • de laatste Cunina Courant (nieuwsbrief)
  • een betalingsformulier om de maandelijkse betalingen van je peterschap te regelen

Daarna schakelen we over op de maandelijkse bijdrage van €35 voor de student. In het inschrijvingsformulier kan je aangeven hoe je dit praktisch wil doen.

Als Cuninapeetouder van een student assistent-verpleegkundige  (CMA) ondersteun je de opleiding van je eigen Cuninastudent in Nepal. 

Dankzij deze individuele steun van € 30 per maand kan de student een diploma halen. Dat betekent in Nepal zoveel als de weg uit de armoede en uitzichtloosheid en het pad naar een gelukkiger en zelfstandig leven. Slechts € 5 van je bijdrage gaat naar het beheer van je peterschapsdossier in België.

Ook de student toont verantwoordelijkheidszin en draagt per maand zelf € 3 bij aan de opleiding. Hierdoor worden de motivatie en slaagkansen verhoogd.

Inleefreizen om de studenten te ontmoeten

Uiteraard begrijpen wij zeer goed dat een persoonlijke connectie kan leiden tot de wens om de student die je steunt in het echt te ontmoeten. Het is niet mogelijk om dit op je eigen houtje te doen, maar we organiseren wel regelmatig inleefreizen waar je onder Cuninabegeleiding een bezoek brengt aan het Makalu Technical Institute, waar de studenten studeren.

Een inleefreis is steeds in groep van meerdere peetouders en wordt georganiseerd van zodra er voldoende interesse is. We reizen af in groepen van maximum 15 deelnemers en brengen alle peetouders met een petekind in een bepaald land op de hoogte van zodra we een inleefreis organiseren.

Heb je interesse in het ontmoeten van je petekind, maar is er geen inleefreis gepland? Dan kan je ons steeds contacteren om je interesse te tonen. Van zodra er meerdere peetouders dezelfde wens hebben, dan beginnen wij met plannen.