John Albert had een droom en werd computer ingenieur

"Saint Francis Academy is mijn droomschool al sinds ik in de lagere school zat. De reden daarvoor is dat het een privéschool is en omdat de faculteit en de docenten er erg competitief zou zijn. En misschien nog belangrijker, al mijn vrienden zouden er ook gaan studeren.

Ik verloor echter bijna alle hoop toen mijn ouders me vertelden dat ze de schoolkosten van Saint Francis niet zouden kunnen betalen. Gelukkig hoorde ik van mijn leerkracht dat ik nog een kans had als ik me opgaf voor het programma van Cunina. Dat was de dag dat mijn leven veranderde.

Nadat ik me opgegeven had voor Cunina, werd ik geïnterviewd door de docenten van de Saint Francis Academy. Daarna was het een volle week in spanning wachten op het antwoord. Ik sprong een gat in de lucht toen ik te horen kreeg dat ik toegelaten werd! Ik was dolgelukkig en dankbaar voor de kans die Cunina me had geboden.

Die ongelooflijke kans ging ik niet onbenut laten, daarom studeerde ik erg hard. Ik werd een ‘honor student’ en ontving verschillende onderscheidingen. De dingen die ik leerde van onze directeur en mijn begeleider koester ik nog steeds tot op de dag van vandaag. Mijn ouders steunden mijn schoolwerk ook waar ze konden.

Na vier jaar high school in Saint Francis Academy was ik klaar voor de volgende stap: universiteit. Door mijn harde werken slaagde ik in het studiebeursexamen voor het departement Wetenschap & Technologie van de prestigieuze Universiteit van San Carlos. Wat een zegen! Ik mocht starten in de richting Computerwetenschappen.

Ondanks mijn studiebeurs, die maar een beperkt deel van mijn schoolkosten dekte, kreeg ik toch nog een maandelijkse toelage van Cunina. Samen zorgde dat ervoor dat ik net genoeg inkomsten had om mijn studies te betalen.

Het waren 5 harde jaren waar ik heel wat doorzettingsvermogen moest tonen, maar ik kan nu met ongelooflijke trots zeggen dat ik recent afgestudeerd ben als computer ingenieur! Ik ben mijn ouders en Cunina enorm dankbaar voor al haar steun doorheen mijn schoolcarrière. Nu is het mijn beurt om mijn familie te helpen en binnenkort ook andere mensen die de capaciteiten hebben om te studeren, maar niet de kansen en middelen.

Mijn naam is John Albert Medida en ik maak trots deel uit van de Cuninafamilie!"

 

Opmerking: deze brief was uitsluitend gericht aan Cunina. Jhon Albert had ook een aparte brief geschreven voor zijn peetouder. Deze is hier niet vertaald.

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!