Vroeger had ik geen jas, schoenen of schoolmateriaal

“We zijn thuis met 8 kinderen. Mijn mama verkoopt groenten op straat en mijn papa werkt af en toe als tuinier in een school. We wonen in een Zuluhut, een ronde hut met 4 kleine kamertjes. Onze hut is zo klein dat je amper plaats hebt. Maar we hebben elkaar nog, en dat is het belangrijkste.

Een Cuninapeterschap betekende voor mij een nieuwe wereld. Mama is in het klooster van Eshowe hulp gaan vragen. Ze ontmoette er Zuster Innocentia. Zij stelde voor om mij op de peterschapslijst te plaatsen van Cunina.

Mensen aan de andere kant van de wereld die om ons gaven… Dat was een ongelooflijke ervaring! Die mensen zijn zelfs geen familie.

Dankzij hen kon ik naar een betere school en kreeg ik een uniform. Voordien had ik geen jas of schoenen en ook geen schoolmateriaal: ik droeg mijn boeken in plastic zakjes. Vaak moest ik met een lege maag naar school. Sinds het Cuninapeterschap is dat allemaal geschiedenis. Ik haalde mijn middelbaar diploma en begin binnenkort aan mijn hogere studies sociaal werk. Ik ben mijn peetouders zo dankbaar! Ik wil net als zij andere kinderen helpen.

Mijn droom is om mensen in nood te helpen, vooral kinderen. Heel veel mensen hier leven in armoede. Kinderen die verkracht en misbruikt worden, houden me uit mijn slaap. Ik wil ertegen vechten en daarom wil ik sociaal werk doen. Zo kan ik kinderen helpen beschermen. Ik wil vooral het beste brengen in iemand anders zijn leven.”

Zanele Dludla

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!