Dankzij mijn ouders en Cunina ben ik boekhoudster geworden.

“Ik ben niet geboren met een zilveren lepel in mijn mond. Mijn ouders hebben hard moeten werken om voor ons te kunnen zorgen. Voor elke peso hebben ze zich in het zweet gewerkt. Ik beloofde mezelf dat ik de kosten voor de studies van mijn broers en zussen deels op mij zou nemen. Daarvoor moest ik een diploma halen.

Dromen komen wél uit

Mijn droom begon werkelijkheid te worden toen ik voor het eerst het ABC leerde en tot 3 leerde tellen. Mijn ouders waren mijn eerste leerkrachten. Hun liefde is mijn grote kracht in alles dat ik doe. Ze zijn mijn steun en toeverlaat. Ook in de lagere school hielpen ze mij mijn talenten te ontwikkelen en lieten me deelnemen aan academische wedstrijden.

Mijn droom groeide toen ik Cuninapetekind werd en in een vooraanstaande school in onze provincie kon studeren. Met Cunina vond ik een nieuwe familie die in mij geloofde en me steunde. Het was niet gemakkelijk, maar vastberaden zette ik door.

Geloof & vertrouwen

Het geloof van mijn ouders en peetouders gaf me vertrouwen. Na 4 jaar op de middelbare school, 5 jaar op de universiteit pluk ik vandaag de vruchten en werk ik als boekhoudster in een van de bekendste boekhoudkantoren van de Filipijnen.

Met de steun van mijn ouders, familie, Cunina en mijn Cuninapeetouders heb ik mijn droom kunnen realiseren. Ik ben hen oneindig dankbaar.

Eigen kwaliteiten herkennen

Iedereen heeft bewonderenswaardige kwaliteiten. We moeten ze enkel herkennen en volharden in onze dromen. We moeten focussen en vertrouwen en nog belangrijker liefde en geloof hebben. Geef niet op! Je zal zeker je weg naar succes vinden!”

Rosalie Dumagas

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!