Later wil ik graag sociaal werker worden om arme kinderen te helpen.

“Ik zit nu in het 7de leerjaar aan de Umalalazi Primary School. Het liefst volg ik Levensoriëntatie, Natuurwetenschappen en Engels. De lessen Levensoriëntatie gaan over veel verschillende onderwerpen zoals gezondheid, gezin, werk, vriendschap en sociaal leven. Ik doe goed mijn best op school om mijn droom waar te maken.

Mijn favoriete sporten zijn netbal en Zuludans. Thuis help ik met veel karweitjes zoals water halen, koken, schoonmaken, de vaat doen en het erf opruimen, kleren wassen... Ik help mijn mama graag, ik kijk naar haar op omdat ze zo sterk en lief is.

Op schooldagen sta ik om 5 uur op, ruim mijn bed op (ik slaap op de grond) en maak me klaar voor school. Het is zo'n 20 minuten stappen naar school. De lessen beginnen om half 8 en de school is uit om half 3.

Sommige kinderen op school zijn te arm om schoenen te kopen. Omdat ze op blote voeten naar school komen, worden ze soms uitgelachen door de anderen.”

Minenhle Xulu

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!