Een nieuwe brief van Zanele, makes my day

Ik wilde een meisje uit Zuid-Afrika als petekind omdat apartheid nog niet lang geleden verboden werd, omdat het land kampt met een enorm aidsprobleem en omdat meisjes minder kansen op de arbeidsmarkt krijgen.

Heel vlug heb ik Zanele een briefje gestuurd waarin ik mezelf en mijn familie kort voorstelde. Ook heb ik haar foto’s gestuurd, zodat ik voor haar een gezicht kreeg. De moedertaal van Zanele is Isizulu. 

Hoewel ze zelf nog geen Engels kent, gebruiken we dit toch als communicatietaal. Mijn brieven worden ter plaatse vertaald. Ook wat Zanele mij wilt vertellen, wordt in het Engels geschreven. Door haar leeftijd hebben haar brieven nog niet echt veel diepgang en blijft het vooral bij "How are you?" en "Here is everything fine."

Af en toe krijg ik een recente foto van Zanele. That makes my day! Het herinnert me dat het geld echt terecht komt bij iemand. Door dit peterschap zal Zanele op haar 18de verjaardag over een diploma beschikken.

Ik heb zo’n goed gevoel bij Cunina dat ik ondertussen 4 petekinderen heb.

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!

Getuigenissen peetouders

Peetouder worden is een stap in je leven die je niet dagelijks maakt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Cunina startte al meer dan 13.000 peterschappen in haar bestaan. Lees hoe peetouders voor jou hun peterschap ervaren.