Onze petekinderen stellen het relatief goed

Dat is onze conclusie na onze inleefreis met Cunina naar de Filipijnen. We hebben er inmiddels 4 petekinderen: Lemar (19), Bowe Clemar (17) en John (16) wonen in de regio Baguio, Jerreve (6) woont in de bergen van Budla-An op Cebu.

Deze inleefreis heeft opnieuw haar nut bewezen. Lemar was zijn focus op zijn studies wat kwijt, net nu hij 1 jaar te gaan heeft om af te studeren als bibliothecaris. Maar we hebben er een goed oog in en denken dat hij na ons bezoek terug op het juiste spoor zit. Bowe doet het uitstekend, hij studeert nu “Horticulture and Landscaping”. Zoals elke 16-jarige is John in de ban van gaming... Na de schooluren natuurlijk. Jerreve bewijst dat een kind een kind is. Hij is 6 en wil politieagent worden.

Ons bezoek heeft nog eens duidelijk gemaakt hoe zinvol Cuninapeterschappen zijn. Door onze steun, de steun van Cunina en haar lokale medewerkers, gaan petekinderen een mooie toekomst tegemoet. Een degelijke scholing en opleiding zijn écht de sleutel tot meer kansen op de arbeidsmarkt en tot betere vooruitzichten voor het leven op de Filipijnen.

Tot slot nogmaals onze boodschap: je € 30 per maand maakt een immens verschil voor je petekind en diens familie. Een goede scholing is en blijft de weg naar een betere toekomst!

Bart en Philippe

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!

Getuigenissen peetouders

Peetouder worden is een stap in je leven die je niet dagelijks maakt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Cunina startte al meer dan 13.000 peterschappen in haar bestaan. Lees hoe peetouders voor jou hun peterschap ervaren.