Palmu was 7 jaar en woonde bij haar grootouders om daar school te kunnen lopen.

De kans die Cunina ons bood om Palmu op een inleefreis te ontmoeten, hebben we met beide handen gretig gegrepen. Als godparents werden we als goden ontvangen. Ze beschouwden ons als door God gezonden om hen te helpen. We werden overstelpt met bloemenkransen, sjaaltjes en de onvermijdelijke rode tika op ons voorhoofd. Nepalezen zouden geen emotie tonen, maar toen we Palmu ontmoetten, kwam ze met open armen aangelopen.

Op de laatste dag van onze reis was een thuisbezoek bij Palmu gepland. Omdat haar grootouders geen Engels spraken, kregen we een jonge tolk mee. We kregen een plechtige verwelkoming naar Nepalese traditie. Ook Palmu's moeder was voor de gelegenheid ‘naar beneden gekomen’. We bezochten Palmu's school, de Sunshine Boarding School. We praatten er met de leerkrachten en de directie, zagen alle klasjes en stonden versteld van de discipline.

Weken na de inleefreis bleven taferelen in ons hoofd rondspoken. We beseften toen pas ten volle wat Cunina betekent. Het was een van de rijkste ervaringen van ons leven.

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!

Getuigenissen peetouders

Peetouder worden is een stap in je leven die je niet dagelijks maakt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Cunina startte al meer dan 13.000 peterschappen in haar bestaan. Lees hoe peetouders voor jou hun peterschap ervaren.