We voetbalden en speelden zakdoek leggen met de kinderen

In de Braziliaanse favela Bela Vista ligt Cepa, een opvangcentrum voor buurtkinderen. Achter een hoge muur lagen een speeltuintje, een groenten- en plantentuintje, een voetbalveld, een gebouw met klaslokalen, een eetzaal, douches.... En de kinderen... Zij waren opgewonden over onze komst! Ze verrasten ons met optredens: een musical, een concert op blokfluit en een toneelstukje. We speelden samen voetbal, zakdoek leggen, touwtje springen... Ook bezochten we hun scholen en gingen op huisbezoek.

Een nachtrit van zo’n 10 uur bracht ons naar Januaria. Daar woont Antonio een van de kinderen die jaren geleden werd opgevangen in de Kleine David, een centrum voor ondervoede kinderen. Antonio’s vader voedde zijn kinderen alleen op. Toen zijn moeder de familie verliet, was Antonio 3 maanden en ondervoed. In de Kleine David knapte Antonio vrij snel op. Ondertussen is hij een verlegen, maar sterke jongen.

Daarna vlogen we terug naar Sao Paulo waar we een opvangcentrum voor arme kinderen bezochten in de wijk Jandira. De kinderen krijgen er de mogelijkheid om verschillende cursussen te volgen: van een PC- tot een kappersopleiding. Dit was veruit de ergste, armste favela die we bezochten.

Een zeer leerrijke en intense inleefreis die we nooit zullen vergeten!

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!

Getuigenissen peetouders

Peetouder worden is een stap in je leven die je niet dagelijks maakt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Cunina startte al meer dan 13.000 peterschappen in haar bestaan. Lees hoe peetouders voor jou hun peterschap ervaren.