De focus op opleiding overtuigde ons om Cuninapeetouder te worden

Onze keuze voor een petekind uit Zuid-Afrika was vooral geïnspireerd door onze ervaringen met dit prachtige, uitgestrekte land tijdens een rondreis. Deze reis confronteerde ons ook met de uitdagingen waarmee Zuid-Afrika kampt. We zijn ervan overtuigd dat de lokale bevolking opleiden een noodzakelijke vereiste is om de evolutie van Zuid-Afrika te ondersteunen.

Zanele werd ons petekind: ze was toen 15 jaar en zat in haar voorlaatste jaar middelbaar. Uit haar brieven bleek toen al dat ze graag wilde verder studeren. Wij hebben haar aangemoedigd en onderstreepten het belang van een goede opleiding. In haar laatste brief had ze goed nieuws: ze was geslaagd voor haar eindexamen in het middelbaar! Zanele is een gemotiveerde jongedame, die zich erg bewust is van het belang van een hogere studies voor haar verdere toekomst.

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!

Getuigenissen peetouders

Peetouder worden is een stap in je leven die je niet dagelijks maakt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Cunina startte al meer dan 13.000 peterschappen in haar bestaan. Lees hoe peetouders voor jou hun peterschap ervaren.