Als kind bewonderde ik volwassenen die zich inzetten voor arme kinderen in het Zuiden. Dat wilde ik ook doen.

Sinds 2008 zijn we peetouders van Sherlyn. Ze woont in de sloppenwijk van Pandacan op de Filipijnen. Samen met haar ouders, 2 broers en haar jongere zusje wonen ze er in een klein kamertje dat ze huren.

Het is voor ons moeilijk om haar levenssituatie voor te stellen. Maar via de brieven met schoolresultaten, kerstkaartjes, valentijnswensen... leren we haar wat beter kennen. Ze is  grappig, houdt van spaghetti en heeft nog nooit sneeuw gezien.

Sherlyn haalde prachtige resultaten in het basisonderwijs. Haar ouders zijn terecht heel trots. We zijn blij dat Sherlyn de kans kreeg om verder te studeren in het secundair onderwijs. Bij ons is dat evident, op de Filipijnen niet.

Het nieuwe schooljaar is begonnen en ze is heel enthousiast om opnieuw naar school te gaan. Ze is heel benieuwd om haar nieuwe klasgenoten, vrienden en leraars te ontmoeten. We proberen haar zoveel mogelijk te motiveren om flink haar best te doen op school.

Een peterschap doet iets met je. We zijn keitrots op haar!

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!

Getuigenissen peetouders

Peetouder worden is een stap in je leven die je niet dagelijks maakt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Cunina startte al meer dan 13.000 peterschappen in haar bestaan. Lees hoe peetouders voor jou hun peterschap ervaren.