"Cunina helpt veel jonge mensen in Haïti, vooral op onderwijsgebied. Ik was zelf ook een Cuninapetekind."

Toen ik 11 jaar was, heb ik Cunina leren kennen via Pater Jan Hoet. Mijn mama, Mélanie, werkte voor hem in Mombin Crochu. Hij heeft mijn dossier in orde gebracht zodat ik Cuninapetekind kon worden om me verder te helpen met mijn studies.

Sindsdien kreeg ik hulp van Cunina dankzij Marc Vanhauter. Deze peetouder heeft mijn leven veranderd: ik heb mijn lagere school afgemaakt in mijn geboorteplaats. Mijn middelbare en universitaire studies heb ik afgerond in Port-au-Prince. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de Administratieve Wetenschappen. 

Na mijn studies had ik mijn eerste werkervaring bij een FAO (Food & Agriculture Organisation) in het noordoosten van Haïti. Vervolgens heeft Sophie me gevraagd om voor Cunina te gaan werken. Nu ben ik de assistente van de regiocoördinator van Cunina in Port-au-Prince. Dankzij Cunina verdien ik op een waardige manier mijn brood.

Cunina is nog steeds een sprankeltje hoop voor veel jonge Haïtianen .

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!