"Tashi Sherpa is manager van de ngo Cunina Nepal en beheert in Kathmandu en Phaplu de peterschapslijsten."

Hoe heb je Cunina leren kennen?

Ik ken Cunina al sinds de start in Nepal in 2001. Doordat mijn beide ouders sinds het begin betrokken zijn bij Cunina Nepal, heb ik de groei van de organisatie van dichtbij kunnen meemaken, waardoor ik automatisch ook wilde meewerken. Ondertussen werk ik al 2 jaar als manager en coördinator voor Cunina Nepal.

Waarom heb je besloten om je vrijwillig in te zetten voor Cunina?

Vrijwilligerswerk doen voor Cunina en behoeftige mensen helpen, geven mij veel voldoening. De beloning van het helpen is zelfvoldoening. Dat is volgens mij het mooiste wat er bestaat. Je bent immers bezig met de minder gegoeden een andere (betere) toekomst te geven.

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden?

Ik werk als correspondent en manager voor Cunina Nepal. Zo houd ik toezicht op de petekinderen in Kathmandu en het Soulukhumbu district.

Waarom is Cunina zo belangrijk in je gemeenschap?

Cunina is in staat om te geven waar de overheid tekortschiet. Cunina voorziet niet alleen in basisonderwijs, maar ook in kwaliteitsvol onderwijs door de kinderen te betrekken in meerdere buitenschoolse activiteiten. Dit zorgt niet alleen voor extra motivatie bij de kinderen, maar versnelt ook het onderwijsproces.

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!