"Gedreven door de dromen van de Haïtiaanse jeugd zet pater Jan Hoet zich al meer dan 30 jaar voor hen in. In 1995 startte hij in Port-au-Prince met het project Mamosa waarmee hij kinderen van het platteland kansen biedt om hoger onderwijs te volgen. Jan beheert de Cuninapeterschapslijsten van Mamosa en Port-au-Prince."

Hoe heb je Cunina leren kennen?

Ik werkte al verschillende jaren samen met Sophie in Haïti voordat ze Cunina stichtte.

Waarom heb je besloten je vrijwillig in te zetten voor Cunina?

Omdat ik me verbonden voel met de doelstellingen van Cunina. De problematiek van de Haïtiaanse jeugd en hun moeilijkheden om degelijk onderwijs te kunnen volgen, hebben me altijd aangesproken. Via de peterschappen en onderwijsprojecten biedt Cunina een waardevol alternatief in deze frustrerende situatie. 

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden?

Ik sta in voor jeugdwerking, met begeleiding van studenten als prioriteit. Voor Cunina beheer ik hier in Haïti de peterschappen.

Ik stel dossiers voor en volg de peterschappen op. Dat houdt in dat ik de petekinderen begeleid, hun studies en schoolresultaten opvolg, zorg voor de briefwisseling tussen peetouders en petekinderen en de maandelijkse bijdragen uitbetaal.

Waarom is Cunina zo belangrijk in je gemeenschap?

De werking van Cunina hier in Haïti is een echte zegen voor de vele families die daarmee worden geholpen. Talrijke kinderen en jongvolwassenen hebben zich een plaats kunnen verzekeren in de maatschappij, dankzij de steun van hun Cuninapeetouder.

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!