"Met ongeveer 500 Cuninapetekinderen die studeren in meer dan 30 scholen in de Ceburegio op de Filipijnen, heeft Cunina een enorme impact op het leven van de kinderen en hun families. De opleiding die ze krijgen, is een belangrijke bijdrage aan hun ontwikkeling."

Cunina heeft een verschil gemaakt in het leven van veel families. Afgestudeerden zijn leiders in hun parochies en barangays geworden. Zij hebben nu de financiële benodigdheden om de levensomstandigheden van hun families te verbeteren.

Die grote impact is de vrucht van de inspanningen en de begeleiding van veel mensen: ouders, scholen en het Cuninapersoneel. Opleiding door onderwijs is mogelijk dankzij de inzet en betrokkenheid van Sophie, haar dochter Kathleen en het hele Cuninateam, samen met de lokale verantwoordelijke in Cebu.

Meest ontroerend is de vrijgevigheid van de Belgen. Het is mooi om te zien hoe ze betrokken zijn bij de droom van de jeugd in landen waar de meerderheid zelfs niet beschikt over de fundamentele dingen voor een waardig leven. Dankzij de kansen die ze krijgen als Cuninapetekinderen zijn ze leerkracht, verpleegkundige, vroedvrouw, boekhouder, ingenieur en zoveel meer kunnen worden.

Sister Teresita, Sister Clarisse & Ms. Armi

Cunina-peetouder worden is een engagement op lange termijn. Je speelt een belangrijke rol in het leven van één kind en ziet het opgroeien tot een jongvolwassene mét kansen!