Tijdens tv-opnames wist Sabine De Vos Nathalie op haar warme manier te overtuigen van Cunina. Nog diezelfde avond werd Nathalie Cuninapeetouder.

“Tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië was ik vastbesloten dat ik me wilde inzetten voor mensen en kinderen die het niet goed hebben. Ik wist alleen niet goed hoe. 
Toen ik thuiskwam, vond ik een brief van Cunina. Of ik ambassadrice wilde worden...”

Nathalie bezoekt petekind op de Filipijnen

Telefacts trok met Nathalie naar de Filipijnen voor een unieke  ontmoeting met Dionalyn, haar Cuninapetekind. Dankzij de steun van Nathalie en Cunina kon Dionalyn haar droom waarmaken: afstuderen in het middelbaar onderwijs en verder studeren voor leerkracht. En dat is een hele prestatie, zeker als je weet dat Dionalyn in Cebu woont, één van de regio's die het ergst getro en zijn door de tyfoon Haiyan.

Voor mij is het een eer: ik mag me ambassadrice noemen van een organisatie waar ik volledig achter sta. De projecten die Cunina waarmaakt, de kinderen die ze een toekomst geven door hun onderwijs te schenken... Je gelooft je oren niet wat Cunina allemaal bereikt heeft en nog steeds dagelijks bereikt. Wat een inzet in het Cuninahuis! Wat daar gebeurt, moet iedereen gewoon weten. Ik wil het van de daken schreeuwen: Leer Cunina kennen en je raakt vanzelf overtuigd om je steentje bij te dragen!

Als ambassadrice is het ook mijn persoonlijke missie om iedereen die ik ken ervan te overtuigen om peetouder te worden. Zo ga ik verder en ik zal niet rusten voor ik iedereen heb overtuigd!

Sophie inspireerde me op één namiddag om mijn leven anders te leven. Ik hoop dat ik, wat zij met mij deed, ook met anderen kan doen.”

 – Nathalie Meskens