Een ambassadeur voor je organisatie, het klinkt nu zo vanzelfsprekend. Dat was het echter niet in 1990 toen Cunina pas bestond. Een BV die zijn of haar bekendheid gebruikte om een organisatie onder de aandacht te brengen, was geheel nieuw in België. 

Ambassadeurs in actie

Daar kwam verandering in toen Sophie Sabine De Vos ontmoette. Sabine was niet alleen gewonnen voor het doel van Cunina, maar er groeide ook een innige vriendschap tussen hen beide. De vraag aan Sabine om ambassadeur voor Cunina te worden, was er dan ook eentje die natuurlijk voortvloeide uit de omstandigheden.

Niet veel later nadat Sabine ambassadeur werd, kwam ook Luc Appermont aan boord. Beide peetouder van een petekind schoten in actie en ondernamen elk een eigen inspirerende reis om hun petekindje te ontmoeten. Ondertussen volgden de cameraploegen en kregen de Cuninapeterschappen een mooie boost.

Steun uit de bedrijfswereld

Een nieuwe wending in het ambassadeursverhaal was het engagement van Wouter Torfs. Als bedrijfsleider van Schoenen Torfs had hij toch een heel ander profiel dan een BV. De eerste ambassadeur uit de bedrijfswereld was een feit en weer startte Cunina een trend.

Met zijn overtuigingskracht en onvermoeibare inzet tijdens vele lezingen opende Wouter de deuren van de bedrijfswereld en kon Cunina heel wat educatieve projecten starten om het onderwijs in haar partnerlanden naar een volgend niveau te tillen.

De nieuwe generatie ambassadeurs

Onze jongste telg in de ambassadeursfamilie van Cunina is spring-in-'t-veld Nathalie Meskens. Zij is de belichaming van de nieuwe generatie ambassadeurs met een rechtstreekse lijn naar de jongeren.

Ook zij ondernam een emotionele reis naar haar petekind en ijverde vol overgave voor Cunina tijdens vele TV-momenten. Eigenhandig stuwde ze het aantal Cuninapeterschappen tot bijna 3.000.

Historiek ambassadeurs

°1993: Sabine De Vos

°2004: Luc Appermont

°2008: Nathalie Meskens

°2009: Wouter Torfs