Waarom is Cunina dit project gestart?

In Kathmandu bouwen we een IT-skill center waar jongeren hun computervaardigheden op punt kunnen stellen. Zo vinden ze sneller een job en een weg uit de armoede. Tevens voorzien we in hetzelfde gebouw kantoren voor onze groeiende administratie. Daarmee hebben we ook een Cuninahuis in Nepal

Dit heeft Cunina al gedaan

Begin 2016 gingen we op zoek naar een geschikte bouwgrond in Kathmandu. Een hele opgave, omdat alles al bijna is volgebouwd en de prijzen na de aardbeving enorm zijn gestegen. We hebben gelukkig nog een plekje gevonden niet ver van onze partnerschool Alpine Valley Boarding School en zijn meteen aan de slag gegaan met de tekeningen. In augustus 2016 zijn we gestart met het plaatsen van de funderingen.

Dit gaat Cunina nog doen

Uiteraard zal de bouw van het skill center verder gezet worden en mikken we op een opening in de zomer van 2018. Een belangrijk onderdeel zal nog de inrichting en de aankoop van het gepaste lesmateriaal zijn voor de studenten IT. Daarnaast verhuizen we ook onze hele Nepalese administratie uit het huidige huurkantoor en settelen we ons permanent in ons eigen Cuninahuis in Nepal.

We werken samen met lokale mensen en bouwen met lokale materialen om de plaatselijke economie te steunen en werkgelegenheid te creëren.

Factsheet IT skill center

Start project: augustus 2015

Reeds besteed: € 352.892 (juni 2018)

Leerlingen: 250 per jaar

Resultaat eind 2016:

  • aankoop grond (aug. 2015)
  • tekenen plannen (eind 2015)
  • aanvang bouw (aug. 2016)

Op de planning 2017:

  • ruwbouw (apr. 2017)
  • nutsvoorzieningen (jul. 2017)
  • inrichting
  • aankoop lesmateriaal

Steun onze projecten in Nepal

Stort je bijdrage, groot of klein, op IBAN: BE29 2300 3660 2564 met BIC: GEBA BE BB en mededeling:
Donatie Nepal

Heb je een vraag? Neem contact op met projectverantwoordelijke Sophie (sophie@cunina.org of 014/58 01 01)

Stel een vraag over Nepal

Waarom is Cunina actief in Nepal?

Hoewel basisonderwijs gratis en verplicht is voor kinderen van 6 tot 11 jaar, kan 30% van de Nepalese bevolking niet lezen of schrijven. Slechts de helft van de Nepalese kinderen gaat naar school.

Staatsscholen zijn van slechte kwaliteit en privéscholen zijn voor veel families veel te duur. Dit is één van de redenen waarom kinderen die wel met onderwijs starten de school vaak vroeg verlaten.

Cuninaprojecten in Nepal

Cunina is sinds 1997 actief in Nepal en concentreert zich vooral op de ontwikkeling van de regio op de flanken van de Makalu. We bouwden er o.a. twee boarding schools die we ook volledig beheren. Lees even mee wat we nog allemaal hebben verwezenlijkt.