Waarom is Cunina dit project gestart?

Omdat jongeren uit het binnenland geen mogelijkheid hadden om hogere studies te doen in hun dorp richtte pater Jan Hoet in 1995 in Port-au-Prince het onthaalhuis Mamosa op. Hier bood hij onderdak aan studenten uit de dorpen Marmont, Mombin Crochu en Saltader (Centraal Plateau). Door de aardbeving van 2010 werd het studentenhuis met de grond gelijk gemaakt.

Dit heeft Cunina gedaan

Cunina kocht in februari 2010 een nieuw onthaalhuis aan. Het Cunina-Mamosahuis heeft 5 grote kamers en badkamers, een keuken, salon en grote binnenkoer. Achter het huis bouwde pater Jan Hoet nog extra kamers bij. En naast het huis bouwde Cunina haar eigen bureautje van waaruit alle peterschappen in de hoofdstad beheerd worden. Het studentenhuis is een lichtpunt in het leven van de studenten die er wonen.

Alle studenten die er wonen, zijn Cuninapetekinderen.

We werken samen met lokale mensen en bouwen met lokale materialen om de plaatselijke economie te steunen, werkgelegenheid te creëren en nog meer kinderen op de schoolbanken te krijgen.

Factsheet Cunina-Mamosahuis

Start project: 2010

Aankoop huis: € 135.704

Inwonende studenten: 24

Resultaat:

  • aankoop Cunina-Mamosahuis
  • 10 petekinderen kregen van hun school de vraag om een laptop te kopen. De peterschapsbijdrage draagt deze kost niet, daarom kocht Cunina ze aan.

Dit project is afgerond

Steun onze projecten in Haïti

Stort je bijdrage, groot of klein, op IBAN: BE29 2300 3660 2564 met BIC: GEBA BE BB en mededeling:
Donatie Haïti

Heb je een vraag? Neem contact op met projectverantwoordelijke Sophie (sophie@cunina.org of 014/58 01 01)

Stel een vraag over Haïti

Waarom is Cunina actief in Haïti?

De toestand van de meeste Haïtiaanse scholen is erbarmelijk. Klassen zitten overvol met leerlingen in te kleine of ongeschikte ruimtes. Verschillende leeftijdsgroepen delen dezelfde ruimte met veel geluidsoverlast en onaangepast gedrag als gevolg. De meeste kinderen hebben geen boeken, schrijfgerief of boekentas. Alleen een uniform, maar dat hebben ze vaak van grote broer(s) of zus(sen) geërfd.

Cunina werkt in Port-au-Prince, Mombin Crochu en La Victoire. 

Cuninaprojecten in Haïti

Cunina is op heel wat plaatsen actief in Haïti. Na de aardbeving van 2010 hebben we ons meer gefocust op projecten in het binnenland. Lees even mee wat we nog allemaal hebben verwezenlijkt.