Waarom is Cunina dit project gestart?

Kinderen van de lagere school La Sagesse in Mombin Crochu kregen les in krotten zonder ramen of deuren en met gaten in het dak. In het droogseizoen waaide het zand hen in de ogen, tijdens het regenseizoen zaten ze met hun voeten in de modder. Soms zaten kinderen van verschillende jaren samen in hetzelfde lokaal met hun gezichten naar andere kanten.

Dit heeft Cunina gedaan

La Sagesse is sinds 2011 een partnerschool van Cunina. We werken nauw samen met de school om projecten te realiseren die de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Cunina steunt de school ook via persoonlijke peterschappen.

Cunina bouwde in 4 jaar tijd (2011-2014) 8 nieuwe klaslokalen voor La Sagesse. Daarnaast richtten we alle klaslokalen in met nieuw schoolmeubilair.

We werken samen met lokale mensen en bouwen met lokale materialen om de plaatselijke economie te steunen, werkgelegenheid te creëren en nog meer kinderen op de schoolbanken te krijgen.

Factsheet La Sagesse

Start project: 2011

Reeds besteed: € 34.989

Leerlingen: 127

Resultaat:

  • bouw en inrichting 8 nieuwe klaslokalen
  • aankoop boeken
  • bouw toilet

Dit project is afgerond in 2015

 

Steun onze projecten in Haïti

Stort je bijdrage, groot of klein, op IBAN: BE29 2300 3660 2564 met BIC: GEBA BE BB en mededeling:
Donatie Haïti

Heb je een vraag? Neem contact op met projectverantwoordelijke Sophie (sophie@cunina.org of 014/58 01 01)

Stel een vraag over Haïti

Waarom is Cunina actief in Haïti?

De toestand van de meeste Haïtiaanse scholen is erbarmelijk. Klassen zitten overvol met leerlingen in te kleine of ongeschikte ruimtes. Verschillende leeftijdsgroepen delen dezelfde ruimte met veel geluidsoverlast en onaangepast gedrag als gevolg. De meeste kinderen hebben geen boeken, schrijfgerief of boekentas. Alleen een uniform, maar dat hebben ze vaak van grote broer(s) of zus(sen) geërfd.

Cunina werkt in Port-au-Prince, Mombin Crochu en La Victoire. 

Cuninaprojecten in Haïti

Cunina is op heel wat plaatsen actief in Haïti. Na de aardbeving van 2010 hebben we ons meer gefocust op projecten in het binnenland. Lees even mee wat we nog allemaal hebben verwezenlijkt.