Waarom is Cunina dit project gestart?

Haïti kent sinds de aardbeving van 2010 een explosie van ontwikkelingsorganisaties. Deze zijn vooral actief rond de hoofdstad Port-au-Prince en andere grote centra. In het binnenland is echter amper hulp voorzien. Daar gaat Cunina aan het werk, in de regio van het dorpje Mombin Crochu, waar er letterlijk duizenden kinderen wachten op kwalitatief onderwijs.

Dit heeft Cunina al gedaan

Collège de l’Espoir is letterlijk een kleine school. Te veel leerlingen zitten er in veel te kleine klaslokalen. Dat geldt zeker voor de studenten van het 6de en 7de middelbaar (middelbaar onderwijs duurt in Haïti 7 jaar). Daarom heeft Cunina 2 nieuwe klaslokalen gebouwd en ingericht met nieuw schoolmeubilair. Om er voor te zorgen dat alle studenten aan Collège de l'Espoir in kwalitatieve klaslokalen kunnen studeren, hebben we in 2016  5 bestaande klaslokalen volledig gerenoveerd en geverfd.

Dit gaat Cunina nog doen

Om de veiligheid te garanderen bouwt Cunina een muur rond de school.   In 2017 worden 45 nieuwe schoolbanken en 3 bureau's en stoelen voor de leerkrachten aangekocht.

We werken samen met lokale mensen en bouwen met lokale materialen om de plaatselijke economie te steunen, werkgelegenheid te creëren.

Factsheet Collège de l’Espoir

Start project: 2015

Reeds besteed: € 43.929

Leerlingen: 318

Resultaat juni 2017:

  • bouw 2 klaslokalen
  • inrichting 2 klaslokalen
  • renovatie 5 klaslokalen

Op de planning:

  • bouw muur
  • aankoop schoolmeubilair

Steun onze projecten in Haïti

Stort je bijdrage, groot of klein, op IBAN: BE29 2300 3660 2564 met BIC: GEBA BE BB en mededeling:
Donatie Haïti

Heb je een vraag? Neem contact op met projectverantwoordelijke Sophie (sophie@cunina.org of 014/58 01 01)

Stel een vraag over Haïti

Waarom is Cunina actief in Haïti?

De toestand van de meeste Haïtiaanse scholen is erbarmelijk. Klassen zitten overvol met leerlingen in te kleine of ongeschikte ruimtes. Verschillende leeftijdsgroepen delen dezelfde ruimte met veel geluidsoverlast en onaangepast gedrag als gevolg. De meeste kinderen hebben geen boeken, schrijfgerief of boekentas. Alleen een uniform, maar dat hebben ze vaak van hun grote broer of zus.

Cunina werkt in Port-au-Prince, Mombin Crochu en La Victoire. 

Cuninaprojecten in Haïti

Cunina is op heel wat plaatsen actief in Haïti. Na de aardbeving van 2010 hebben we ons meer gefocust op projecten in het binnenland. Lees even mee wat we nog allemaal hebben verwezenlijkt.