Cunina wil een blijvende indruk nalaten op de plaatsen waar ze actief is. We bouwen projecten met het doel om de lokale bevolking onafhankelijk en zelfstandig te maken. 

Dit doet Cunina

Op 8 november 2013 trof de tyfoon Haiyan, de Filipijnen. Ook het noorden van Cebu werd getroffen, het eiland waar Cunina honderden petekinderen naar school stuurt.

Cunina doet in principe niet aan noodhulpprojecten, maar toen we vernamen dat daken van huisjes van Cuninagezinnen verwoest waren, ondernamen we actie. We zamelden fondsen in waarmee zo’n 50 gezinnen hun vernielde daken konden vernieuwen of renoveren.

We werken samen met lokale mensen en bouwen met lokale materialen om de plaatselijke economie te steunen en werkgelegenheid te creëren.

Factsheet Heropbouw na Haiyan

Start project: 2014

Reeds besteed: € 11.500

Dit project is afgerond.

Waarom is Cunina actief in de Filipijnen?

Door het beperkte overheidsbudget voor onderwijs op de Filipijnen is de kwaliteit van het openbaar onderwijs vaak slecht. Schoolgebouwen zijn te klein, verkeren in slechte staat of ontbreken. Een schoolbord en krijt zijn het belangrijkste lesmateriaal want boeken zijn schaars of niet aanwezig.

Cunina is actief in Manila, Cebu, Bayombong en Balamban.

Cuninaprojecten in de Filipijnen

Cunina heeft al een werking in de Filipijnen sinds 1992. In die tijd zijn er al heel wat projecten verwezenlijkt, maar is de huidige activiteit geconcentreerd op peterschappen.