Waarom heeft Cunina vrijwilligers nodig?

Cunina heeft een klein, maar sterk team in België dat de dagelijkse werking van de organisatie in goede banen leidt. Maar soms is het nodig om wat groter naar buiten te komen en Cunina kenbaar te maken bij een groter publiek, bijvoorbeeld via een evenement.

Andere gelegenheden zijn het verwerken van grote hoeveelheden post, drukwerk of pakketten die de ruggengraat van onze communicatie vormen tussen de peetouders en hun petekinderen, tussen Cunina en haar achterban of in het kader van een actie naar het grote publiek.

Daarvoor hebben we dus extra helpende handen nodig. We rekenen dan op een gemotiveerde groep vrijwilligers om samen met de vaste werknemers de handen uit de mouwen te steken.

Let wel, we werken enkel met vrijwilligers voor onze werking in België. In onze partnerlanden werken we uitsluitend met lokale medewerkers.

Welke taken kan je verrichten?

De meest voorkomende taken voor vrijwilligers zijn het verwerken van post en drukwerk, zoals de brieven van peetouders voor hun petekinderen of het halfjaarlijks magazine Courant voor onze achterban. Dit is zittend werk in groep en Cunina zorgt er steeds voor een leuke werksfeer.

Daarnaast organiseren we jaarlijks ook enkele evenementen, zoals de Walk 4 Charity rond 1 mei, waar we rekenen op enkele onvermoeibare vrijwilligers. Dan delen we taken uit zoals tappen, inschrijvingen beheren, klaarzetten en opruimen. Het is meestal een dagje hard werken, maar eentje waarvan je achteraf een enorm goed gevoel aan over houdt.

Dit zijn maar twee voorbeelden van taken. Ieder heeft uiteraard zijn unieke talenten en wij horen graag hoe jullie denken Cunina te kunnen helpen. In het verleden hebben we al samengewerkt met vertalers, IT'ers en creatieve geesten. Maar ook als handwerk je ding is, kan je Cunina helpen.

De wetgeving rond vrijwilligerswerk

Cunina houdt zich aan het wettelijk kader rond vrijwilligerswerk. Wil je weten vanaf welke leeftijd vrijwilligerswerk mogelijk is, hoe onkosten vergoed worden of er een verzekering aanwezig is? Lees dan zeker de overzichtelijke website vlaanderenvrijwilligt.be.

Via deze weg krijg je steeds de meest up-to-date informatie.

Laat weten dat je paraat staat als vrijwilliger

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij Cunina? Laat dan zeker je gegevens achter via het formulier op deze pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk terug contact met je op!

Meld je aan als vrijwilliger!

Vertel ons welke taken je denkt te kunnen volbrengen voor Cunina.

Lees hoe wij omgaan met persoonsgegevens via www.cunina.org/privacy-policy