De Cunina Studiebeurs

Heel wat Cuninapetekinderen willen maar wat graag verder studeren in het hoger onderwijs, maar hebben niet altijd peetouders die hen kunnen blijven steunen. Om dit gemis op een gestructureerde manier op te vangen, starten we met de Cunina Studiebeurs.

Personen die liever geen persoonlijk peterschap met briefwisseling , een minder lang engagement of een budgetvriendelijke maandelijkse bijdrage willen, kunnen vanaf nu kiezen voor de Cunina Studiebeurs.

Een vrije maandelijkse gift

Wie een student hoger onderwijs steunt, kan zijn of haar maandelijkse gift vrij bepalen. Dat kan omdat de Cunina Studiebeurs één spaarpot is die Cunina zelf verdeelt onder de geselecteerde studenten. Tegelijk wil dit zeggen dat een persoonlijke correspondentie niet mogelijk is, aangezien een peetouder niet gekoppeld is aan één specifieke student.

Het engagement van de peetouder om maandelijks bij te dragen aan de Cunina Studiebeurs loopt minstens drie jaar. Dat is het kortste studietraject van een student in onze partnerlanden. De meesten studeren echter vier jaar of zelfs vijf jaar.

De maandelijkse bijdragen starten vanaf €10 per maand. Alles hoger mag vrij ingevuld worden. Enkele voorbeelden van hoe een bijdrage aan de Cunina Studiebeurs er kan uitzien.

  • min. 3 jaar x €10 per maand
  • min. 3 jaar x €20 per maand
  • min. 3 jaar x €30 per maand

Welke studenten komen in aanmerking?

Om als student in aanmerking te komen voor de Cunina Studiebeurs moeten ze al Cunina petekind zijn geweest, goede schoolresultaten kunnen voorleggen en een gefundeerde motivatie hebben voor de gekozen richting. Cunina kiest dan samen met plaatselijke medewerkers welke studenten er uiteindelijk kunnen genieten van een Cunina Studiebeurs.

Een Cunina Studiebeurs is nooit meer dan een bijdrage aan de schoolkosten van de student. Elke student zal steeds nog een eigen inbreng moeten leveren voor zijn of haar schoolkosten. Dit is om er voor te zorgen dat de student voldoende verantwoordelijkheid voelt voor zijn studies.

Steun een student via de Cunina Studiebeurs

Vul onderstaand formulier in en ontvang alle gegevens om de doorlopende opdracht te starten. Mocht je alsnog vragen hebben, neem dan contact op met onze peterschapsverantwoordelijke Kathleen via info@cunina.org.