Het jaarlijkse Cunina-event Walk 4 Charity zat dit jaar al aan zijn vijfde editie. Deze lustrum-editie kreeg jammer genoeg niet het stralende weer waarop we gehoopt hadden, maar wél een record aantal deelnemers die vrolijk en toch grotendeels droog door het prachtige groen van de Zuiderkempen wandelden.

Vorig jaar klokten we nog af op 629 inschrijvingen, dit jaar maakten we een grote sprong naar 809 inschrijvingen! Walk 4 Charity oefent blijkbaar een grote aantrekkingskracht uit op langeafstandwandelaars, want de inschrijvingen voor de 44km waren meer dan verdubbeld.

Ook de andere afstanden stegen in aantal deelnemers, waardoor we nu een mooie evenredige verdeling hebben tussen de 11, 22 en 44km. Het enthousiasme voor de familie-afstand van 5km was ietsje minder door het weer, maar ook daar zagen we toch een stijging.

In totaal stapten al deze wandelaars 19.000km voor het Cuninaproject in Oeganda. Dankzij deze recordeditie kunnen we nu onze volledige opbrengst van €7.500 inzetten voor de bouw van een middelbare school in de jungle rond Fort Portal. Dankjewel iedereen!

Evenementen