Op zoek naar een mooi alternatief voor een cadeau? Denk dan eens aan een Goodgift, een geschenkbon waarbij de ‘ontvanger’ jouw cadeau wegschenkt aan een goed doel.  De ‘ontvanger’ kan op de website van Goodgift een keuze maken uit een lijst geregistreerde goede doelen aan wie hij/zij het geld wil schenken. Goed nieuws, want je kunt je cadeaubon vanaf nu ook schenken aan Cunina en zo een kansarm kind een steun in de rug geven bij zijn of haar schoolopleiding. Maak het verschil in het leven van een kansarm kind in het Zuiden door een Goodgift te schenken.

Laten we toegeven: wij zijn in het rijke Westen vaak zo verwend dat wij ons nog weinig kunnen wensen. Een cadeau weggeven aan iemand die het beter kan gebruiken is dan een mooi gebaar. Geef je geschenkbon aan Cunina. Wij hebben al 15.500 kinderen een schoolopleiding laten volgen en nog eens meer dan 170 educatieve projecten gerealiseerd. Maar helaas lopen er nog altijd miljoenen kinderen rond die alleen maar kunnen dromen van een schoolopleiding en een betere toekomst. Ook die kinderen verdienen onze hulp.

Een betere samenleving
Daarom: is je vriendin sociaal geëngageerd, heeft je vader ‘toch al alles’ en belandt jouw cadeau voor je tante steevast onderin haar kast? Verminder het aantal nutteloze cadeaus en doe niet alleen de ontvanger een plezier, maar ook het goed doel dat hij of zij kiest. Zowel de gever als de ontvanger dragen een steentje bij aan een betere samenleving en dat geeft jou direct een goed gevoel. Als dat geen mooi cadeau is!

Ook voor bedrijven is een Goodgift een origineel relatiegeschenk.  Als bedrijfsleider of medewerker moet je soms op zoek gaan naar een gepast cadeau. Komt er een spreker op bezoek? Of de ceo van een ander land? En ben je het geven van wijn of pralines beu? Zoek je nog een eindejaarsgeschenk voor je werknemers, maar belanden de belevenisbonnen van de voorbije jaren telkens in de vuilbak? Kies voor een Goodgift als relatiegeschenk of eindejaarscadeau en help Cunina om heel wat extra kinderen op de schoolbanken te zetten.

Bedrag volledig doorgestort
Goodgift is een online platform dat een alternatief aanbiedt voor een traditionele geschenk- of belevingsbon. Goodgift is een non-profit organisatie en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Het bedrag wordt volledig gestort aan het goed doel. Het voordeel: hierbij ontvangt hij/zij zelfs een fiscaal attest bij giften vanaf veertig euro.  

Hoe werkt het? Heel simpel. Je bestelt op de website van Goodgift jouw geschenkbon. Hierbij ontvang je een PDF die je zelf afdrukt en afgeeft. Er worden geen kosten voor aangerekend. Vind je een afgedrukte PDF wat weinig feestelijk, dan kun je ook een Goodgift-doosje bestellen om jouw geschenkbon in te kunnen doen. 

Over Goodgift
In 2012 werd Goodgift opgericht door drie vrienden, Vincent, Toon en Paul, met het doel om giften aan goede doelen te stimuleren en nutteloze cadeaus te minimaliseren. Recent namen Leen en Nathan het platform over en gaven ze de website een nieuwe look. 

Inmiddels zijn er al 1570 Goodgift-geschenkbonnen besteld en is er 33.000 euro gedoneerd aan in totaal 112 goede doelen.

Ben jij de eerste die Cunina een Goodgift bezorgt?  

Je vindt Cunina op de lijst met goede doelen op de website van Goodgift.

Petekinderen