Eerste Love Tomorrow Music & Arts School in Sekha (Nepal) feestelijk geopend door Lost Frequencies

Love Tomorow Music & Arts School 9

Op maandag 16 april, opende in Sekha, een klein bergdorpje gelegen in het hart van de Nepalese Himalaya, de eerste Love Tomorrow Music & Arts School de deuren. Dit is meer dan een symbolische datum, want het is meteen ook de eerste officiële schooldag in Nepal. De muziekschool is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het festival Tomorrowland en zijn Love Tomorrow Foundation en de Belgische ngo CUNINA. De school werd feestelijk geopend door Sophie Vangheel, stichter-voorzitter en algemeen directeur van CUNINA en Felix de Laet, aka DJ Lost Frequencies, die Tomorrowland en de ‘People of Tomorrow’ vertegenwoordigde.

Lees meer
In de pers

Fotoverslag Walk 4 Charity 2018

Walk 4 Charity 2018 49

Wie er bij was op zondag 29 april weet dat de vierde editie van Walk 4 Charity weer een geslaagd wandelevent was! De dag begon nochtans grijs en nat, maar toch stonden alweer meer dan honderd moedige wandelaars vroeg in de ochtend klaar om maar liefst 44km voor het goede doel te wandelen.

Een tweede golf van stappers trok de wandelschoenen iets later aan om het gloednieuwe parcours van de 22km in te wijden. En iets later brak warempel het zonnetje door de regenwolken! We kunnen alleen maar concluderen dat het gezamenlijke enthousiasme van de wandelaars de dag onverhoopt een gouden randje heeft gegeven.

Van die zonnestralen profiteerden de deelnemers van de 11 en de 5km om hun stapmoment volledig droog af te leggen.

Achteraf was het dan nog gezellig nababbelen in het Wandelcafé in Domein De Vesten. De spaghetti's vlogen de deur uit en ook onze toog kon bij momenten de bestellingen niet bijhouden.

Al die inspanningen van jullie leverden uiteindelijk een prachtig resultaat op van maar liefst €6.900 dat we volledig kunnen spenderen aan ons Waterproject in Mbarara, Oeganda. Dankjewel allemaal en tot volgend jaar! 

  

Lees meer
Evenementen

Het Cuninadorp in Diadi 15 jaar later

Diadi 001 (custom)

We schrijven het jaar 2002, een jaar waarin Cunina nog niet uitsluitend met onderwijs bezig was en ook aan bredere ontwikkelingshulp deed. In dat jaar werd Sophie attent gemaakt op een huisvestingsprobleem in de buurt van Diadi, één van de armste gemeenten op het Filipijnse eiland Luzon. Een honderdtal mensen woonden er letterlijk onder zeilen op straat. Cunina besloot in te grijpen en 60 huisjes te bouwen. Een echt Cuninadorp.

Lees meer
Projecten