Welkom in het jaar 2075

Nepal Diwali 2 (groot)

Het kan even schrikken zijn, maar als je Nepal dit jaar nog binnenkomt, dan stap je eigenlijk in het jaar 2075. Verward? Geen nood, we geven je een korte verklaring over hoe de Nepalese kalender danig verschilt van de onze.

Lees meer
Achtergrond

Cunina steekt in een nieuw jasje!

Feature Image Nieuwe Huisstijl

Net bij het kleuren van de herfstblaadjes trekt Cunina ook een nieuw jasje aan, eentje dat mooi bij het kleurenpallet van het nieuwe seizoen past. Niet dat we bewust mikten op een herfstaankondiging, want onze vernieuwde stijl zat al sinds december 2017 in de pijplijn. Het is dus al een lange tocht geweest waarbij we elke stap weloverwogen neerzetten. En dat allemaal dankzij een knappe begeleiding en gratis uitwerking van onze partner Duval Branding.
   

Lees meer
Achtergrond

Het Cuninadorp in Diadi 15 jaar later

Diadi 001 (custom)

We schrijven het jaar 2002, een jaar waarin Cunina nog niet uitsluitend met onderwijs bezig was en ook aan bredere ontwikkelingshulp deed. In dat jaar werd Sophie attent gemaakt op een huisvestingsprobleem in de buurt van Diadi, één van de armste gemeenten op het Filipijnse eiland Luzon. Een honderdtal mensen woonden er letterlijk onder zeilen op straat. Cunina besloot in te grijpen en 60 huisjes te bouwen. Een echt Cuninadorp.

Lees meer
Projecten

127 Cuninapetekinderen voor 127 Veritas-winkels

Veritas Geel Blog Petekind (large)

Alle 127 Veritas-winkels zamelen maandelijks, via allerhande acties en een spaarpotje, €30 in om de schoolkosten van “hun” petekind te bekostigen. Cunina ging een kijkje nemen hoe dat verloopt in de Veritas-winkel in Geel.

Lees meer
Achtergrond

Wat doet een aardbeving met een arm land?

Haiti Tentenkamp

Twee van onze partnerlanden werden de voorbije jaren opgeschrikt door verwoestende aardbevingen. In Haïti verdwijnen stilaan alle fysieke sporen van de aardbeving van 6 jaar geleden, maar woekeren de politieke en humanitaire littekens als nooit tevoren. Nepal daarentegen zit nog volop in de heropbouw van het land, maar ook daar zie je al de symptomen van een onwillige regering en een ongecoördineerde hulpverlening.

Lees meer
Achtergrond

De evolutie van peterschappen

Project Zuid Afrika Gerealiseerd

Een kind dat gestudeerd heeft, kan zijn eigen toekomst scheppen en aan de vicieuze cirkel van armoede ontsnappen. Voor ons is naar school gaan vanzelfsprekend, maar in vele landen helemaal niet. Al 25 jaar tracht Cunina zoveel mogelijk kansarme kinderen toegang te geven tot kwalitatief onderwijs. En peterschappen zijn daar het ideale middel toe.

Lees meer
Achtergrond