Nepal deel III: inleefreis voor peetouders

Blog Nepal Deel Iii 34

We verlaten het prachtige Sekha met al haar mooie mensen en trekken verder de bergen in. Onze Karavaan van Jeeps geeft regelmatig extra gas om het steile wegdek vol bulten en gaten te overwinnen. Maar er is niemand die wagenziek wordt, want alle ogen zijn gefixeerd op de majestueuze bergtoppen die steeds maar dichter komen.

Lees meer
Petekinderen

Oeganda zoekt peetouders

Header Petekinderen Oeganda002

Drie jaar geleden, in 2013, voegde Cunina Oeganda als zesde partnerland toe aan haar werking. Na een eerste voorzichtig begin in de Adullam Model Primary School hebben we ons intussen positief verankerd in de lokale werking. Onderwijs is een érg hoge nood voor de vele kinderen in de landelijke regio van Mbarara. Daarom dat Cunina elk schooljaar een twintigtal startende leerlingen ondersteunt ongeacht of er een peetouder gevonden is of niet. Uiteraard hopen we dat al deze petekinderen zo snel mogelijk een overtuigde peetouder hier in België vinden.

Lees meer
Petekinderen

Nepal deel II, inleefreis voor peetouders

Inleefreis Nepal Jeroen 2016 Deel I 110

Het is een vlekkeloze vlucht naar Tumlingtar. Met stralend helder weer is het optimaal genieten van de Mount Everest en de Makalu, die alsmaar dichter komen. Op de flanken van die laatste berg heeft Cunina haar vlag stevig in de grond geplant. Van aan de voet van de Makalu in Khandbari tot bijna boven aan de Tibetaanse grens in Hattiya en Chepuwa heeft Cunina al duizenden kinderen de kans gegeven om naar school te gaan.

Lees meer
Petekinderen

Nepal deel I, inleefreis voor peetouders

Inleefreis Nepal Jeroen 2016 Deel I Groepsfoto 1

Als versbakken Cunina communicatiemedewerker ging ik mee als reisbegeleider op de inleefreis voor peetouders naar Nepal. Een uitgelezen kans voor mij om de werking van Cunina van dichtbij mee te maken.

En wat voor een ervaring was het! Met een enthousiaste groep peetouders door het hooggebergte reizen is iets dat ik al even enthousiast van mijn bucketlist kan schrappen.

Lees meer
Petekinderen

Fotoverslag De Warmste Party

2016 11 25 De Warmste Party 22

Eén jaar nadat Cunina 25 kaarsjes mocht uitblazen sloten we het feestjaar op 25 november af met een spetterende party die nog lang zal nazinderen. In een volle feestzaal van Domein De Vesten in Laakdal danste, joelde en sprong het publiek mee op de muzikale bokkensprongen van Cleymans & Van Geel. Ook de exotische beats van Buscemi en de feestschijven van DJ Axel Daeseleire gingen er in als zoete koek. De afsluiter van debutanten DJ M-fected was ten slotte het ideale dessert voor een fantastische avond.

Lees meer
Evenementen

Wat doet een aardbeving met een arm land?

Haiti Tentenkamp

Twee van onze partnerlanden werden de voorbije jaren opgeschrikt door verwoestende aardbevingen. In Haïti verdwijnen stilaan alle fysieke sporen van de aardbeving van 6 jaar geleden, maar woekeren de politieke en humanitaire littekens als nooit tevoren. Nepal daarentegen zit nog volop in de heropbouw van het land, maar ook daar zie je al de symptomen van een onwillige regering en een ongecoördineerde hulpverlening.

Lees meer
Achtergrond

De evolutie van peterschappen

Project Zuid Afrika Gerealiseerd

Een kind dat gestudeerd heeft, kan zijn eigen toekomst scheppen en aan de vicieuze cirkel van armoede ontsnappen. Voor ons is naar school gaan vanzelfsprekend, maar in vele landen helemaal niet. Al 25 jaar tracht Cunina zoveel mogelijk kansarme kinderen toegang te geven tot kwalitatief onderwijs. En peterschappen zijn daar het ideale middel toe.

Lees meer
Achtergrond

Tweede editie Walk 4 Charity groot succes

Walk4charity

Afgelopen 1 mei was er eentje om in te kaderen voor Cunina. We ontsnapten aan het gevreesde regenweer en konden al wandelend van de pracht van Geel en omstreken genieten. Jullie waren talrijk aanwezig, niet alleen om in totaal 8.162 km te wandelen, maar ook om een verschil te maken voor kansarme kinderen in Haïti. 

Lees meer
Evenementen