Cunina bouwde op Haïtiaanse binnenland zes scholen in tien jaar tijd

Mombin Crochu

Op 12 januari 2020 is het exact tien jaar geleden dat Haïti werd getroffen door een korte, maar zeer hevige aardbeving die het land in puin legde. Volgens de Verenigde Naties kwamen hierbij tussen de 250.000 en 300.000 mensen om het leven en raakten nog eens 300.000 mensen gewond. Anderhalf miljoen Haïtianen raakten bovendien dakloos. De heftige beelden vanuit het verwoeste Haïti leidden wereldwijd tot een golf van solidariteit. Ook de Vlaamse ngo Cunina, al dertig werkzaam in Haïti, ontving talloze giften voor de heropbouw in Haïti. In november 2019 trok stichter en algemeen directeur Sophie Vangheel van Cunina naar Haïti om in beeld te brengen wat er met het gedoneerde geld is gerealiseerd.

Lees meer
In de pers

Peterschapsbijdrage vanaf 2020 35 euro per maand

Peterschapsbijdrage 35 Euro Bord

Vanaf 1 januari 2020 wordt de maandelijkse peterschapsbijdrage van 30 euro verhoogd naar 35 euro. Voor iedereen die al peetouder is, verandert er niets. Bestaande peetouders blijven 30 euro per maand betalen.

Lees meer
Petekinderen

Nathalie Meskens start geboortelijst voor kinderen Nepal

Foto Roze Wolk Web2

Moeder in spe Nathalie Meskens laat haar moederhart al voor de geboorte van haar kind luid spreken. De Cunina-ambassadrice legt namelijk niet enkel een geboortelijst voor haar eigen kind aan, maar ook eentje voor de Cunina petekinderen in Nepal. Nathalie zag tijdens een reis van Cunina naar Nepal namelijk hoe kansarme kinderen in het afgelegen Himalayagebergte zonder hulp nauwelijks of geen kans krijgen om onderwijs te volgen en uit de kansarmoede te raken.

Lees meer
Ambassadeurs

Hoe hun afscheid kinderen een toekomst schonk

Met het geld dat werd geschonken is in Nepal een middelbare school gebouwd.

Op zaterdag 2 november 2019 is het Allerzielen. Wij willen daarom even stilstaan bij enkele mensen die er niet meer zijn, maar die Cunina enorm hebben ondersteund en op het einde van hun leven een beslissing hebben gemaakt die voor veel van onze petekinderen een wereld van verschil betekende.

Lees meer
In de pers

Cunina: “Dodelijk geweld dagelijkse realiteit in Zuid-Afrika"

Zuid Afrika Graf

Alle investeringen in de politie en het invoeren van zwaardere straffen ten spijt: Zuid-Afrika wordt dagelijks geteisterd door geweld. In de regenboognatie vinden elke dag maar liefst 58 moorden plaats, zo maakte de Zuid-Afrikaanse politie deze week bekend. Door het toenemende geweld is het al de hele maand september onrustig in het Afrikaanse land. Bijna dagelijks zijn er betogingen om geweld tegen vrouwen aan te klagen. De roep om de herinvoering van de doodstraf klinkt steeds luider. Velen zich af: Am I Next?

Lees meer
In de pers

Haïti: van kakdozen naar hurktoiletten

Haitiaanse Schoolkinderen Ontlasten Zich In De Open Lucht (groot)

Elk jaar sterven er wereldwijd 800.000 kinderen aan diarree. Dat zijn 2.200 kinderen per dag, zeg maar: 70 volle schoolklassen. Een van de oorzaken is het gebrek aan sanitaire voorzieningen. Vooral jonge kinderen worden hierdoor getroffen. Zo is in Haïti cholera de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan 5 jaar. Daarom bouwt  Cunina toiletten in zes scholen op het Haïtiaanse platteland, zodat duizenden schoolkinderen straks onder hygiënische omstandigheden naar toilet kunnen. 

Lees meer
Petekinderen

Verslag Walk 4 Charity 2019

Walk 4 Charity 2019[web] 38

Het verslag van een recordeditie Walk 4 Charity, mede dankzij ons topteam van vrijwilligers en de 809 supersportieve wandelaars. Dankjewel iedereen!

Lees meer
Evenementen

Het wonderlijke verhaal van Mbarara

Oeganda Ps Boekje 2017 10 (large) 2

In het kansarme Oeganda krijgen zo'n 600 (wees-)kinderen een kans op een échte toekomst. Samen met partners zoals Wereld Missie Hulp, Veritas, NOF Metal Coatings en Freja Food zette Cunina haar schouders onder de Adullam Model Primary School met wonderlijke resultaten!

Lees meer
Projecten

Arme kindjes helpen. Een nobel vakantiedoel?

Cunina Nepal Nov2016 Deel Ii 100

Help je écht kansarme gemeenschappen als je naar ginder trekt om enkelen weken of maanden een handje toe te steken? Cunina toetste deze vraag af aan haar eigen ervaringen.

Lees meer
Achtergrond