Het Cuninadorp in Diadi 15 jaar later

Diadi 001 (custom)

We schrijven het jaar 2002, een jaar waarin Cunina nog niet uitsluitend met onderwijs bezig was en ook aan bredere ontwikkelingshulp deed. In dat jaar werd Sophie attent gemaakt op een huisvestingsprobleem in de buurt van Diadi, één van de armste gemeenten op het Filipijnse eiland Luzon. Een honderdtal mensen woonden er letterlijk onder zeilen op straat. Cunina besloot in te grijpen en 60 huisjes te bouwen. Een echt Cuninadorp.

Lees meer
Projecten

“Mijn mama verdween toen ik een jaar was”

95.reichenau.dave En Hanne Ontmoeten Petekind Sbonga En Oma

Er gaat een golf van opwinding door de school in het plaatsje Underberg. Sbonga Madondo, het tienjarige petekind van Davy Luyten (37) en Hanne Jochems (37), is aangekomen en dat heet een klein mirakel. Het paar had  24 uur gereisd en nog 3 uur gereden over de hobbelige wegen vanuit Durban als het nieuws kwam dat hun petekindjes Sbonga er wellicht niet zal geraken: ze is gewond. Meer details zijn er niet.

Lees meer
In de pers

127 Cuninapetekinderen voor 127 Veritas-winkels

Veritas Geel Blog Petekind (large)

Alle 127 Veritas-winkels zamelen maandelijks, via allerhande acties en een spaarpotje, €30 in om de schoolkosten van “hun” petekind te bekostigen. Cunina ging een kijkje nemen hoe dat verloopt in de Veritas-winkel in Geel.

Lees meer
Achtergrond

Nepal deel III: inleefreis voor peetouders

Blog Nepal Deel Iii 34

We verlaten het prachtige Sekha met al haar mooie mensen en trekken verder de bergen in. Onze Karavaan van Jeeps geeft regelmatig extra gas om het steile wegdek vol bulten en gaten te overwinnen. Maar er is niemand die wagenziek wordt, want alle ogen zijn gefixeerd op de majestueuze bergtoppen die steeds maar dichter komen.

Lees meer
Petekinderen

Oeganda zoekt peetouders

Header Petekinderen Oeganda002

Drie jaar geleden, in 2013, voegde Cunina Oeganda als zesde partnerland toe aan haar werking. Na een eerste voorzichtig begin in de Adullam Model Primary School hebben we ons intussen positief verankerd in de lokale werking. Onderwijs is een érg hoge nood voor de vele kinderen in de landelijke regio van Mbarara. Daarom dat Cunina elk schooljaar een twintigtal startende leerlingen ondersteunt ongeacht of er een peetouder gevonden is of niet. Uiteraard hopen we dat al deze petekinderen zo snel mogelijk een overtuigde peetouder hier in België vinden.

Lees meer
Petekinderen

Nepal deel II, inleefreis voor peetouders

Inleefreis Nepal Jeroen 2016 Deel I 110

Het is een vlekkeloze vlucht naar Tumlingtar. Met stralend helder weer is het optimaal genieten van de Mount Everest en de Makalu, die alsmaar dichter komen. Op de flanken van die laatste berg heeft Cunina haar vlag stevig in de grond geplant. Van aan de voet van de Makalu in Khandbari tot bijna boven aan de Tibetaanse grens in Hattiya en Chepuwa heeft Cunina al duizenden kinderen de kans gegeven om naar school te gaan.

Lees meer
Petekinderen

Nepal deel I, inleefreis voor peetouders

Inleefreis Nepal Jeroen 2016 Deel I Groepsfoto 1

Als versbakken Cunina communicatiemedewerker ging ik mee als reisbegeleider op de inleefreis voor peetouders naar Nepal. Een uitgelezen kans voor mij om de werking van Cunina van dichtbij mee te maken.

En wat voor een ervaring was het! Met een enthousiaste groep peetouders door het hooggebergte reizen is iets dat ik al even enthousiast van mijn bucketlist kan schrappen.

Lees meer
Petekinderen

Fotoverslag De Warmste Party

2016 11 25 De Warmste Party 22

Eén jaar nadat Cunina 25 kaarsjes mocht uitblazen sloten we het feestjaar op 25 november af met een spetterende party die nog lang zal nazinderen. In een volle feestzaal van Domein De Vesten in Laakdal danste, joelde en sprong het publiek mee op de muzikale bokkensprongen van Cleymans & Van Geel. Ook de exotische beats van Buscemi en de feestschijven van DJ Axel Daeseleire gingen er in als zoete koek. De afsluiter van debutanten DJ M-fected was ten slotte het ideale dessert voor een fantastische avond.

Lees meer
Evenementen

Wat doet een aardbeving met een arm land?

Haiti Tentenkamp

Twee van onze partnerlanden werden de voorbije jaren opgeschrikt door verwoestende aardbevingen. In Haïti verdwijnen stilaan alle fysieke sporen van de aardbeving van 6 jaar geleden, maar woekeren de politieke en humanitaire littekens als nooit tevoren. Nepal daarentegen zit nog volop in de heropbouw van het land, maar ook daar zie je al de symptomen van een onwillige regering en een ongecoördineerde hulpverlening.

Lees meer
Achtergrond