Hoe selecteert Cunina petekinderen?

Selectie Petekinderenalt003 1

Een nieuw peterschap opstarten hebben we dankzij onze nieuwe website makkelijker dan ooit gemaakt. De nieuwe peetouder kan kiezen in welk land hij of zij een kind naar school wil laten gaan en of het een jongen of een meisje mag zijn. Na een paar klikken en wat persoonlijke informatie invullen ben je zomaar een peetouder. Maar het verhaal stopt daar uiteraard niet. Want hoe “kiest” Cunina uiteindelijk jouw petekind?

Lees meer
Petekinderen

Eerste Love Tomorrow Music & Arts School in Sekha (Nepal) feestelijk geopend door Lost Frequencies

Love Tomorow Music & Arts School 9

Op maandag 16 april, opende in Sekha, een klein bergdorpje gelegen in het hart van de Nepalese Himalaya, de eerste Love Tomorrow Music & Arts School de deuren. Dit is meer dan een symbolische datum, want het is meteen ook de eerste officiële schooldag in Nepal. De muziekschool is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het festival Tomorrowland en zijn Love Tomorrow Foundation en de Belgische ngo CUNINA. De school werd feestelijk geopend door Sophie Vangheel, stichter-voorzitter en algemeen directeur van CUNINA en Felix de Laet, aka DJ Lost Frequencies, die Tomorrowland en de ‘People of Tomorrow’ vertegenwoordigde.

Lees meer
In de pers

Fotoverslag Walk 4 Charity 2018

Walk 4 Charity 2018 49

Wie er bij was op zondag 29 april weet dat de vierde editie van Walk 4 Charity weer een geslaagd wandelevent was! De dag begon nochtans grijs en nat, maar toch stonden alweer meer dan honderd moedige wandelaars vroeg in de ochtend klaar om maar liefst 44km voor het goede doel te wandelen.

Een tweede golf van stappers trok de wandelschoenen iets later aan om het gloednieuwe parcours van de 22km in te wijden. En iets later brak warempel het zonnetje door de regenwolken! We kunnen alleen maar concluderen dat het gezamenlijke enthousiasme van de wandelaars de dag onverhoopt een gouden randje heeft gegeven.

Van die zonnestralen profiteerden de deelnemers van de 11 en de 5km om hun stapmoment volledig droog af te leggen.

Achteraf was het dan nog gezellig nababbelen in het Wandelcafé in Domein De Vesten. De spaghetti's vlogen de deur uit en ook onze toog kon bij momenten de bestellingen niet bijhouden.

Al die inspanningen van jullie leverden uiteindelijk een prachtig resultaat op van maar liefst €6.900 dat we volledig kunnen spenderen aan ons Waterproject in Mbarara, Oeganda. Dankjewel allemaal en tot volgend jaar! 

  

Lees meer
Evenementen

Het verhaal van Danola

Screenshot Storyme Filmpje Vergelijking Danola Animatie Realiteit

Wist je dat Danola, het meisje wiens verhaal we vertellen in ons recente filmpje over peterschappen, ook echt bestaat? Ontdek het echte verhaal achter Danola op onze blog!

Lees meer
Video

Het Cuninadorp in Diadi 15 jaar later

Diadi 001 (custom)

We schrijven het jaar 2002, een jaar waarin Cunina nog niet uitsluitend met onderwijs bezig was en ook aan bredere ontwikkelingshulp deed. In dat jaar werd Sophie attent gemaakt op een huisvestingsprobleem in de buurt van Diadi, één van de armste gemeenten op het Filipijnse eiland Luzon. Een honderdtal mensen woonden er letterlijk onder zeilen op straat. Cunina besloot in te grijpen en 60 huisjes te bouwen. Een echt Cuninadorp.

Lees meer
Projecten

“Mijn mama verdween toen ik een jaar was”

95.reichenau.dave En Hanne Ontmoeten Petekind Sbonga En Oma

Er gaat een golf van opwinding door de school in het plaatsje Underberg. Sbonga Madondo, het tienjarige petekind van Davy Luyten (37) en Hanne Jochems (37), is aangekomen en dat heet een klein mirakel. Het paar had  24 uur gereisd en nog 3 uur gereden over de hobbelige wegen vanuit Durban als het nieuws kwam dat hun petekindjes Sbonga er wellicht niet zal geraken: ze is gewond. Meer details zijn er niet.

Lees meer
In de pers

127 Cuninapetekinderen voor 127 Veritas-winkels

Veritas Geel Blog Petekind (large)

Alle 127 Veritas-winkels zamelen maandelijks, via allerhande acties en een spaarpotje, €30 in om de schoolkosten van “hun” petekind te bekostigen. Cunina ging een kijkje nemen hoe dat verloopt in de Veritas-winkel in Geel.

Lees meer
Achtergrond

Nepal deel III: inleefreis voor peetouders

Blog Nepal Deel Iii 34

We verlaten het prachtige Sekha met al haar mooie mensen en trekken verder de bergen in. Onze Karavaan van Jeeps geeft regelmatig extra gas om het steile wegdek vol bulten en gaten te overwinnen. Maar er is niemand die wagenziek wordt, want alle ogen zijn gefixeerd op de majestueuze bergtoppen die steeds maar dichter komen.

Lees meer
Petekinderen

Oeganda zoekt peetouders

Header Petekinderen Oeganda002

Drie jaar geleden, in 2013, voegde Cunina Oeganda als zesde partnerland toe aan haar werking. Na een eerste voorzichtig begin in de Adullam Model Primary School hebben we ons intussen positief verankerd in de lokale werking. Onderwijs is een érg hoge nood voor de vele kinderen in de landelijke regio van Mbarara. Daarom dat Cunina elk schooljaar een twintigtal startende leerlingen ondersteunt ongeacht of er een peetouder gevonden is of niet. Uiteraard hopen we dat al deze petekinderen zo snel mogelijk een overtuigde peetouder hier in België vinden.

Lees meer
Petekinderen