Verslag Walk 4 Charity 2019

Walk 4 Charity 2019[web] 38

Het verslag van een recordeditie Walk 4 Charity, mede dankzij ons topteam van vrijwilligers en de 809 supersportieve wandelaars. Dankjewel iedereen!

Lees meer
Evenementen

Het wonderlijke verhaal van Mbarara

Oeganda Ps Boekje 2017 10 (large) 2

In het kansarme Oeganda krijgen zo'n 600 (wees-)kinderen een kans op een échte toekomst. Samen met partners zoals Wereld Missie Hulp, Veritas, NOF Metal Coatings en Freja Food zette Cunina haar schouders onder de Adullam Model Primary School met wonderlijke resultaten!

Lees meer
Projecten

Arme kindjes helpen. Een nobel vakantiedoel?

Cunina Nepal Nov2016 Deel Ii 100

Help je écht kansarme gemeenschappen als je naar ginder trekt om enkelen weken of maanden een handje toe te steken? Cunina toetste deze vraag af aan haar eigen ervaringen.

Lees meer
Achtergrond

Welkom in het jaar 2075

Nepal Diwali 2 (groot)

Het kan even schrikken zijn, maar als je Nepal dit jaar nog binnenkomt, dan stap je eigenlijk in het jaar 2075. Verward? Geen nood, we geven je een korte verklaring over hoe de Nepalese kalender danig verschilt van de onze.

Lees meer
Achtergrond

Cunina steekt in een nieuw jasje!

Feature Image Nieuwe Huisstijl

Net bij het kleuren van de herfstblaadjes trekt Cunina ook een nieuw jasje aan, eentje dat mooi bij het kleurenpallet van het nieuwe seizoen past. Niet dat we bewust mikten op een herfstaankondiging, want onze vernieuwde stijl zat al sinds december 2017 in de pijplijn. Het is dus al een lange tocht geweest waarbij we elke stap weloverwogen neerzetten. En dat allemaal dankzij een knappe begeleiding en gratis uitwerking van onze partner Duval Branding.
   

Lees meer
Achtergrond

Hoe selecteert Cunina petekinderen?

Selectie Petekinderenalt003 1

Een nieuw peterschap opstarten hebben we dankzij onze nieuwe website makkelijker dan ooit gemaakt. De nieuwe peetouder kan kiezen in welk land hij of zij een kind naar school wil laten gaan en of het een jongen of een meisje mag zijn. Na een paar klikken en wat persoonlijke informatie invullen ben je zomaar een peetouder. Maar het verhaal stopt daar uiteraard niet. Want hoe “kiest” Cunina uiteindelijk jouw petekind?

Lees meer
Petekinderen

Eerste Love Tomorrow Music & Arts School in Sekha (Nepal) feestelijk geopend door Lost Frequencies

Love Tomorow Music & Arts School 9

Op maandag 16 april, opende in Sekha, een klein bergdorpje gelegen in het hart van de Nepalese Himalaya, de eerste Love Tomorrow Music & Arts School de deuren. Dit is meer dan een symbolische datum, want het is meteen ook de eerste officiële schooldag in Nepal. De muziekschool is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het festival Tomorrowland en zijn Love Tomorrow Foundation en de Belgische ngo CUNINA. De school werd feestelijk geopend door Sophie Vangheel, stichter-voorzitter en algemeen directeur van CUNINA en Felix de Laet, aka DJ Lost Frequencies, die Tomorrowland en de ‘People of Tomorrow’ vertegenwoordigde.

Lees meer
In de pers

Fotoverslag Walk 4 Charity 2018

Walk 4 Charity 2018 49

Wie er bij was op zondag 29 april weet dat de vierde editie van Walk 4 Charity weer een geslaagd wandelevent was! De dag begon nochtans grijs en nat, maar toch stonden alweer meer dan honderd moedige wandelaars vroeg in de ochtend klaar om maar liefst 44km voor het goede doel te wandelen.

Een tweede golf van stappers trok de wandelschoenen iets later aan om het gloednieuwe parcours van de 22km in te wijden. En iets later brak warempel het zonnetje door de regenwolken! We kunnen alleen maar concluderen dat het gezamenlijke enthousiasme van de wandelaars de dag onverhoopt een gouden randje heeft gegeven.

Van die zonnestralen profiteerden de deelnemers van de 11 en de 5km om hun stapmoment volledig droog af te leggen.

Achteraf was het dan nog gezellig nababbelen in het Wandelcafé in Domein De Vesten. De spaghetti's vlogen de deur uit en ook onze toog kon bij momenten de bestellingen niet bijhouden.

Al die inspanningen van jullie leverden uiteindelijk een prachtig resultaat op van maar liefst €6.900 dat we volledig kunnen spenderen aan ons Waterproject in Mbarara, Oeganda. Dankjewel allemaal en tot volgend jaar! 

  

Lees meer
Evenementen

Het verhaal van Danola

Screenshot Storyme Filmpje Vergelijking Danola Animatie Realiteit

Wist je dat Danola, het meisje wiens verhaal we vertellen in ons recente filmpje over peterschappen, ook echt bestaat? Ontdek het echte verhaal achter Danola op onze blog!

Lees meer
Video