Ideeën voor een actie

Een actie organiseren met als doel de opbrengst te schenken aan Cunina geeft je event meteen een hoge feelgood factor. En je kan er 100% zeker van zijn dat het geld rechtstreeks naar onze partnerlanden gaat.

Om je actie een schot in de roos te maken, geven we je graag enkele ideeën mee.

Sponsoractiviteiten

Heel veel activiteiten kun je laten sponsoren om zo geld op te halen voor Cunina: een sponsorloop, skeeler-, schaats- of  fietstocht. Je kan op zoek gaan naar sponsoring per kilometer of per rondje.

Lekkers verkopen

Door zelfbereide chocopasta, snoep- of fruitbrochetten, popcorn, soep enz. te verkopen, beleef je niet alleen veel plezier aan de voorbereidingen, maar kan je ook een mooi bedrag ophalen voor Cunina.

Auto’s wassen

Een parkeerplaats, water, zeep, sponzen, zemen en een enthousiast team autowassers... Dan is het enkel nog wachten op auto's die schreeuwen om gewassen te worden.

Is het stralend weer, improviseer dan met enkele tafeltjes en stoelen een klein terras zodat mensen iets kunnen drinken terwijl hun auto gewassen wordt. Tevreden klanten keren zeker terug.

Bloembollen verkopen

De beste periode om bloembollen te verkopen zijn augustus tot en met november en van februari tot en met mei. Dan kunnen bollen meteen de grond in. Wie houdt nu niet van bloemen?

Quiz

Hou je van quizzen? Een quiz kun je inzetten bij verschillende activiteiten. Je kan zelf vragen opstellen, maar je hoeft het wiel natuurlijk niet opnieuw uit te vinden. Voor quizvragen kan je ideeën opdoen op internet of via Trivial Pursuit. Zorg met je vereniging voor een gratis locatie, een boeiende quizmaster en laat de strijdende teams zich op voorhand inschrijven. Wil je voor extra inkomsten zorgen dan kan je ook een drankje en versnapering aanbieden.

Kerstmarkt

Organiseer met je school of vereniging een kerstmarkt. Laat de kinderen kerstspulletjes knutselen en verkoop ze samen met versnaperingen aan de ouders of sympathisanten ten voordele van Cunina.